• slider_az_osz_erkezese
  • slider_gesztenye
  • slider_lightning_fireworks
  • slider_szejke_ut
  • slider_szokokut
  • slider_tuzijatek
  • slider_udv_felho

    A találkozó első napirendi pontja az elhetoudvarhely.ro honlap jelenlegi és jövőbeli állapotának megbeszélése. A résztvevők megfogalmazták a frissítési, dinamikusabbá tételi, formai illetve tartalmi javaslataikat események, fényképek közzétételére vonatkozóan. Felmerült az eddigi zárt csoportként működő Élhető Udvarhely csoport megnyitása a nyilvánosság előtt, végül a többség a továbbra is zárt csoport mellett döntött, viszont a havonta sorra kerülő találkozókat facebook eseményként is fogják népszerűsíteni az érdeklődők számára. Megegyeztek abban, hogy egy új honlap (fotonebunia.com) mintájára jó lenne létrehozni egy olyan felületet, amely tartalmazza eseményenként az összes fényképet.


    A továbbiakban Csáki Rozália a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által támogatott Jó ötlet pályázatokat mutatta be. Hat program valósul meg ebben az évben a közösségi kártya révén begyűjtött támogatásokból.

   Az áprilisban lezajlott Zöld iroda program bemutató folytatásaként további tematikus előadásokat lehetne szervezni a csoport érdeklődési köre függvényében. Kiss Tibor szerint a hulladékgazdálkodásra kellene felhívni a figyelmet. A résztvevők a probléma gyökereiről, tüneteiről, orvoslási lehetőségeiről, jó példákról számoltak be. Pál Lenke – az udvarhelyi EKE titkára – a következő, várhatóan június 11-én sorra kerülő találkozón fog egy vitaindítót tartani a témában.


    A szeméten kívül egy következő aktuális probléma, amelyre a csoport szeretné felhívni a figyelmet a parkolási szokások. Udvarhelyi kismamákkal egy felvonulást fognak szervezni, szemléltetésképpen, hogy a babakocsikkal nehéz a közlekedés a járdákon az ott parkoló autók miatt.


    A tematikus előadásokra további érdeklődésre számot tartó problémák a következők: alternatív energiaforrások, kerékpáros közlekedés, egészséges életmód, környezetbarát háztartás. Lukácsi Katalin tarthatna az utóbbiról gyakorlati tájékoztatót.


    A MERKUR Galériába elsőként a Budvár-Csicser tanösvény készítésének néhány feliratozott képe fog bekerülni.

    A Sétapálca program keretében az SZKA június 25-én biciklis „sétát” szervez.

 

 2015. május 14. Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány

Keresés az Oldalon

2015 július 9

élhető udvarhelyi háztartások

kerekasztal beszélgetés

tudj meg többet!

 

Egycsepp

 

Térrendezés

 

Sétapálca